Als het over kerst gaat, waar gaat het dan nog over?
Over dure televisies en sieraden die je cadeau krijgt of geeft, over het eten dat je gaat maken, over wanneer je je inkopen doet en over hoe druk het was, in de winkel en bij je thuis, en over waar je naar toe gaat en wie er verder nog komen.
En de meeste mensen praten erover als iets wat vooral Vermoeiend is en Verplicht.
Terwijl ze de anderen dan wel prettige feestdagen toewensen.
Prettige feestdagen.
Maar die moet je er dan zelf ook wel van maken.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 201 user reviews.

2 Reacties op “”

 1. Silvia Says:

  Wij zijn dan van het zelzame soort die in joggingpak met het gezin kerst vieren….lekker luieren en doen waar je zin in hebt…..maarre ook wij eten deze dagen alleen dat wat hij of zij ECHT lekker vind.
  bord leeg eten….hoeft even niet….

 2. Bianca Says:

  Ach dan onze tweede kerstdag. Die begon ’s nachts al goed met oudste die buikgriep kreeg en twee keer zijn bed onderspuugde, nog twee keer net het toilet niet haalde en dus alles over de grond spuugde (lang leve het laminaat op de slaapkamers!). En de overdag nog geen water binnen kon houden. Dat was dus dweilen. En wassen (veeeeeel wassen).
  En ik dacht dat we van de gourmet van eerste kerstdag nog wel wat over zouden houden, wat we dan tweede kerstdag konden eten. Maar juist nu was dus alles op. Gelukkig hebben we nog een vriezer waar ik wat kliekjes uit opgediept hebt en zo hebben we toch nog lekker gegeten. Maar niet wat je je bij een kerstdiner voorstelt, haha.
  Voor de rest was het wel gezellig hoor. Geen bezoek, alleen ons eigen gezin en veel spelletjes doen enzo.

Laat een reactie achter