Eerst stond er een klein doorzichtig bakje op mijn bureau in huis. Sinds dat is vervangen door twee behoorlijk grote roze dozen loopt het helemaal de spuigaten uit. Het einde is zoek, het begin kan ik niet vinden.

Internet, internetbankieren, e-mail. De wereld is een stuk overzichtelijker en makkelijker geworden sinds je met je computer allerlei zaken kunt afhandelen waarvoor je vroeger de deur uit moest, de telefoon moest pakken of naar de brievenbus moest lopen.

En desalniettemin toch lijkt de hoeveelheid administratie in een gewoon huishouden met het jaar toe te nemen. We lijken wel een bedrijf, dat zit te springen om iemand die de administratie bijhoudt.

Af en toe werp ik een schuine blik op de paperassen, en probeer ik moed en tijd te vinden om de berg weg te gaan werken. Is de wereld helemaal niet overzichtelijker en makkelijker geworden, maar alleen maar ingewikkelder? Of is het gewoon de schuld van die nieuwe grote roze dozen, die maar niet vol leken te raken?

Misschien moet ik maar eens een radicaal besluit nemen en die dozen bij het oud papier zetten. Gevuld en wel.

 

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 204 user reviews.

1 Reactie op “”

 1. Tamara Says:

  Hahaha! Ja! En dan ineens blijkt een week later dat je minstens anderhalf van die twee dozen toch zeer dringend nodig hebt!

  sjah…

  het lijkt allemaal een stuk makkelijker,

  dan het is

  hihi

Laat een reactie achter