Nog even en het is helemaal geen item meer, of moeders werken of niet. En nog even en het is al helemaal geen item meer of moeders in deeltijd werken of niet.
Gelukkig.

VOORBURG (ANP) – In 2007 had meer dan de helft van de vrouwen met minderjarige kinderen een deeltijdbaan. Dat is een toename in vergelijking met 2006. Dat blijkt dinsdag uit gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Er was vooral een stijging van het aantal moeders met een grote deeltijdbaan. Zo is een baan van drie dagen in de week het meest populair.

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 291 user reviews.

7 Reacties op “”

 1. Kinderombudsman Says:

  De Kinderombudsman maakt zich ernstige zorgen , over kinderen en hun toekomst. Kinderen zijn de toekomst, maar wat voor toekomst gaan zij in deze huidige maatschappij tegemoet?
  Bron: http://www.wuz.nl/artikel/54910655.werkende-moeders–vaders–ouders-en-wie-past-er-op-de-kinderen-.html

 2. Ingrid Says:

  Toch raar dat je dit soort bezorgde berichten steeds vaker hoort naarmate er meer moeders gaan werken. Deeltijdwerk voor vaders is blijkbaar geen optie?!

 3. Kinderombudsman Says:

  Beste Ingrid,
  Dan heeft u niet goed gelezen, er staat: Kinderen die uit school komen bv dan hoort een van de ouders ook thuis te zijn voor de kinderen.Maar helaas stimuleert men enkel het werken, en zitten kinderen veelal alleen thuis.

  En dat het nu zo veel naar voren komt heeft te maken met het steeds meer werken van beide ouders. Deeltijd banen voor Vaders zijn er ook. Enkel zal dat wat langzamer gaan omdat men nog moet wennen aan deze ommezwaai.

 4. Janet Says:

  Volgens mij hebben kinderen nog nooit zoveel aandacht gekregen als tegenwoordig, volgens mij is het nog nooit zo veel en zo vaak over opvoeding gegaan als in deze tijd. Ik denk eerder dat ouders te veel bovenop hun kinderen zitten, dan te weinig. Als we niet uitkijken, worden het allemaal gepamperde en verwende prinsjes en prinsesjes. En daarbij: niemand kan bewijzen dat het beter is voor een kind dat elke dag een van beide ouders thuis is. Of het goed gaat met een kind ligt denk ik veel meer aan hoe het kind is en hoe de ouders zijn.
  Kleine kinderen gaan naar een kinderdagverblijf of naar de buitenschoolse opvang. Jonge kinderen zijn niet alleen thuis. Dat zijn alleen de oudere kinderen, die als hun vader en moeder wel thuis zijn waarschijnlijk snel de thee met koekje wegwerken en dan naar hun eigen kamer spurten om daar te gaan msn”en of naar buiten, om met hun vrienden rond te hangen.
  Misschien is dat wel helemaal niet zo, ik denk het maar, ik weet het niet, onze kinderen zijn nog klein. En ik durf te stellen dat zij er niet onder lijden dat hun vader en hun moeder beiden vier dagen in de week werken. En dat hun moeder er zeker onder zou als zij elke dag thuis was.

 5. Jan-Dirk Says:

  Voorbeeldje van de site van de Kinderombudsman: ‘thuis kan jeals kind inspraak hebben bij het kiezen van de vakantiebestemming, het kiezen naar welke televisieprogramma’s gekeken wordt.’

  Als mijn kind z’on machtspositie in huis zou verwerven met het ‘kinderechtenverdrag’ in de hand zou ik als ouder snel een 60-urige werkweek gaan zoeken!

 6. Terrebel Says:

  Als ik moet kiezen tussen werken in deeltijd met een minimum-inkomen of het volledig thuiszitten met hetzelfde inkomen dan is het kiezen niet zo lastig…

  Waar blijven eigenlijk de onderzoeken die alleenstaande vaders betreffen? Die zijn er namelijk ook!

 7. Ingrid Says:

  Overigens kan ik prima lezen, dank u. En ik sluit mij volledig aan bij wat Janet inbrengt: de kinderen die ik om me heen zie krijgen meer aandacht dan ik vroeger (met een thuisblijfmoeder) heb gehad.

  Volgens mij klopt het ook dat het hier vooral gaat om wat oudere kinderen, die over het algemeen inderdaad niet zo zitten te wachten op een ouder die permanent op hun nek zit. Ik was als puber althans ook vaker weg dan thuis en dat gold niet voor mij alleen. Alles is toch nog verbazingwekkend goed gekomen…

Laat een reactie achter