In groep acht schijnt het al te beginnen en daarna wordt het heel erg, dan gaan zelf gevulde flessen met veel wodka en weinig redbull mee naar feesten of kroegen waar nog eens ongelooflijk veel bier achterover wordt geslagen alvorens men voor pampus onder de tafel gaat liggen, of zo.
In onze stad zet een kroegbaas op vrijdagmiddag een portier neer die kinderen onder de 18 zonder ouders niet binnenlaat. Hij was het zat, om elke vrijdagmiddag een groep van tweehonderd jongeren zat te zien worden en de verschrikkelijke bende die ze achterlieten, die was hij ook zat. En die ouders die weten het niet eens, of ze willen het niet weten, klaagde hij.
Alcoholgebruik bij jongeren is heel lang een erg onderschat probleem geweest maar ik geloof dat er nu wel een kentering is, ook al omdat steeds duidelijker wordt dat drank echt schadelijk is voor de hersenontwikkeling. Jongeren mogen geen drank in de supermarkt kopen, ze mogen niet met drank op straat lopen, er wordt veel voorlichting gegeven, kortom er gebeurt wat, maar ik geloof niet dat het al erg aanslaat.
Zou het misschien zo zijn dat hier voor ouders zelf een belangrijke taak ligt.
, , Het nieuwe advies voor aanvaardbaar alcoholgebruik luidt: vrouwen een glas per dag, mannen hooguit twee”, staat vandaag in de krant. En jongeren tot 18 jaar moeten helemaal niet drinken.
Ik voel een deal opkomen tussen ouders en hun kinderen: we houden ons allemaal aan dit advies van de Gezondheidsraad.
Kijk, zo moeilijk is het dus.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 178 user reviews.

Laat een reactie achter