Of ik een keer iets wil schrijven over de afschuwelijke schoenen die iedereen maar draagt, zegt een vriendin. Ze begint te blazen, van eerst had je de afschuwelijke Crocs, toen die lelijke Uggs (“ik zag er vandaag nog iemand mee lopen”) en toen die afzichtelijke Birckenstocks (“ik denk steeds dat er twee lepels aan komen wandelen”).

Ja, ja, zei ik en dacht aan mijn nieuwe schoenen. Eerst kocht ik een zilveren paar, anderhalve week later een bronzen paar, weer een paar dagen later een roze paar voor mijn moeder (‘en als ze niet passen, dan hou ik ze gewoon zelf’). ┬áHet zijn schoenen met een ingebouwde ‘gym”, je krijgt er slankere benen en dunnere billen van. Ik doe ze pas uit als het zo ver is. Dat kan ook niet anders, want lopen op gewone slippers, ja, dat gaat niet meer. Ik was liever ook niet meer met de hand af.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 217 user reviews.

4 Reacties op “”

 1. tsjiep Says:

  ben vorige week zaterdag na enkele jaren van verzet overstag gegaan voor de birckenlepels. ze heeft gelijk. te lelijk. maar lekker, bleek bij het passen. probeer als ik ze aan heb wel zodanig te kijken dat het net lijkt of ik er niet bij hoor.

 2. Ernie Says:

  En de Plakkies, niks voor jou Janet?

 3. Janet Says:

  Plakkies???

 4. Janet Says:

  aah, trendy en verantwoord, en voor wie er ook nog nooit van heeft gehoord:
  http://www.trouw.nl/ontspanning/degids/article2759365.ece/Trendy_Plakkies_______.html

Laat een reactie achter