En ineens haalde vriendin A iets uit haar tas en bladerden wij het blad door alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Waarom doet ze het, vroeg vriendin A. Ik vind het mooi, zei vriendin B. En ik was alleen maar bezig om te kijken hoe echt het allemaal was.

Het was voor d’r werk, zei vriendin A. Iedereen was er zo mee bezig dat zij maar naar de winkel was gegaan. Waar ze ‘m niet kon vinden want hij was in goud gewikkeld. Een gouwe ouwe had ik nog gevat kunnen zeggen. Op het werk van vriendin B was iedereen er ook enorm mee bezig. Ik had geen idee of mijn collega’s er ook enorm mee bezig waren, maar ik hoor meestal alles als laatste.

Zij hoeft zich nergens voor te schamen, zeiden wij nog. Ranzig was het niet, goed geconserveerd wel. Toen zeiden we dat het goed was hoe ze met de hele situatie omging, er zelfs wel van leek te genieten. Maar ze stort nog wel in, somberde ik.

Vertwijfeld vroeg vriendin A zich af wat ze er nu verder mee moest. Op de leestafel leggen op je werk, zei vriendin B. Ja, dan ziet de baas het, zei vriendin A. En stopte het blad maar weer in haar tas.

Ik keek ernaar en zat erbij, nog steeds heel verbaasd dat ik met twee vriendinnen aan een tafeltje in de Playboy had gebladerd om naar de intieme delen van een vrouw van zestig te kijken, alsof het de gewoonste zaak van de wereld was.

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 215 user reviews.

3 Reacties op “”

  1. Toaske Says:

    Tja, waarom doet ze het? Ik heb geen idee. Het zou nog my cup of tea zijn. Maar goed, ze vragen me ook niet, dus ik hoef er niet over na te denken! 😉

  2. Vriendin B Says:

    Tja, en toen hadden we het er weer over met het kerstdiner van m’n werk. Bijna iedereen die het gezien had (en dat waren er verbazingwekkend veel) vond de foto’s mooi, maar of ze het nou wel of niet had moeten doen op haar leeftijd en of alles nou wel of niet echt is, wel of niet gefotoshopt (?), daar liepen de meningen over uiteen.

  3. Janet Says:

    O, op onze afdeling waar de laatste dagen zes mannen en twee vrouwen aanwezig waren ging het de hele dag over of stoofpeertjes nou wel of niet lekker zijn, hoe je eendenborst moet bakken, dat uggs niet kunnen en dat er een mannenrok aan komt. Ik ben nog aan het bedenken waar het verschil in zou kunnen zitten :-).

Laat een reactie achter