En toen kreeg ik een brief van de waterleverancier. Dat de stand van mijn watermeter niet klopte en dat ik onmiddellijk de juiste stand moest doorgeven. Dat de stand niet klopte dat begreep ik wel. Ik had moeten kiezen tussen twee opties. Bij de eerste stand moest ik 26.000 euro betalen, de andere stand was een stuk lager dan die van twaalf maanden geleden. De keuze was niet zo heel erg moeilijk, moet ik zeggen.

Ik staarde naar de brief, maar dat hielp niet erg. Toen staarde ik naar de ene meter, hielp ook niet. Toen naar de andere, dat hielp al evenmin.

Met een diepe zucht begon ik de vastgelijmde mat voor de voordeur los te trekken. De watermeter zat vast in een soort kruipruimte onder de vloer. Maar vooral de mat zat vast. En daaronder zat geen luik.

Toen heb ik heel snel de telefoon gepakt en tegen de meneer van het waterleidingbedrijf gezegd dat ik belde voor iets onnozels maar dat ik de watermeterstand acuut moest invullen maar niet wist waar de watermeter zat.

Hij ging eerst mijn gegevens nakijken. De meterstand klopt niet, zei hij.

Nee, zei ik.

Toen leidde hij mij via de telefoon naar de meterkast, en dan onderin, waar onder een lading plastic tassen buizen verstopt zaten met een soort blauwe knop erop en op die blauwe knop bleek een soort blauwe klep te zitten die open bleek te kunnen en daaronder bleek de watermeter te zitten.

Ja, dat kan ik toch niet weten.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 295 user reviews.

5 Reacties op “”

 1. Ernie Says:

  Weer wat geleerd! 🙂

 2. fan Says:

  Autorijden lukt wel zeker?

 3. Janet Says:

  nee joh

 4. wendy Says:

  Flauwekul ook altijd. Vroegah had je van die mannetjes die gewoon jaarlijks bij je aan huis kwamen. Hoefde je je zelf niet bezig te houden met dergelijke toestanden.

 5. Jos Says:

  Het kan wel, maar het hoeft niet.

Laat een reactie achter