Vroeger waren geloof ik alle mannen zo’n beetje dag en nacht aan het werk en de vrouwen hielden thuis de boel draaiende.

Zo was het nu eenmaal en waarom zou je je afvragen of iets normaal is als het zo normaal is.

Joop den Uyl zal nooit gedacht hebben dat hij zijn politieke loopbaan moest opgeven voor zijn gezin. En vadertje Drees zag het hele land als zijn gezin.

Maar de tijden veranderen, jawel. Vrouwen gingen werken, liepen aan tegen de moeilijke combinatie van zorg en werk en nu begint het ook tot mannen door te dringen dat een veelurige werkweek zich lastig laat combineren met een relatie of een gezin.

Het probleem in de gevallen Camiel Eurlings en Wouter Bos is niet dat ze een vrouw of een vrouw en kinderen hebben, maar dat ze veel te veel uren maken om daarnaast nog een normaal leven te leiden. Tijd voor jezelf blijft er nauwelijks over als je minister van financien bent, vicepremier en leider van een politieke partij. Laat staan tijd voor je vrouw en drie kinderen.

Het is jammer dat er dan niks anders op zit dan te stoppen met die zware baan. Ook een minister zou twee vrije dagen in de week moeten hebben. Beter voor hem, beter voor zijn omgeving, en zeer waarschijnlijk ook veel beter voor de manier waarop hij zijn werk doet.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 201 user reviews.

1 Reactie op “”

  1. Job Says:

    Nu moet het alleen nog normaal worden. En moeten zeker vrouwen niet, zoals Cisca D. vrijdag in P&W, zeggen dat ze Bos niet geloven…. Tsjonge, dat doet de zaak geen goed zeg, en wat is dat mens ingehaald door de tijd.

Laat een reactie achter