Er is een enquete gehouden waaruit blijkt dat ruim 77 procent van de vrouwen vindt dat er te weinig vrije tijd overblijft naast ‘werk’ en privé’. Van de mannen vindt ruim 67 procent dat.

Ik moest denken aan de cursus jongleren voor vrouwen, waar ik pas iets over las. Een cursus voor drukdrukdrukke werkende moeders die moeite hebben om alle ballen in de lucht te houden.

Vanochtend tenniste ik een uur met een vriendin, daarna zaten we drie kwartier koffie te drinken op het terras. Twee uur vrije tijd.

En vanmiddag heb ik een beetje aangerommeld in huis met de kinderen en hoewel ik het gras heb gemaaid, boodschappen deed, lege flessen wegbracht, twee kinderen naar turnen bracht, kookte en de kinderen naar bed deed, had ik helemaal geen drukke dag.

‘k Heb natuurlijk wel verzaakt, want ik had me ook op kunnen geven als hulpmoeder voor de jaarlijkse sportdag van school die vandaag was. Ik had de administratie kunnen doen. En de kledingkasten zomerklaar kunnen maken. En de was op kunnen vouwen. En foto’s kunnen inplakken.

Ik hoor niet bij de ruim 77 procent van de vrouwen die klaagt over een tekort aan vrije tijd, maar misschien komt dat wel omdat ik daar niet bij wíl horen, omdat ik persoonlijk altijd erg moe word van mensen die het altijd erg druk hebben.

Een cursus jongleren afleren, dat lijkt mij een goed idee. Vrouwen moeten helemaal niet leren hoe ze alle ballen in de lucht moeten houden. Ze moeten er af en toe eens eentje lekker laten vallen.

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 202 user reviews.

Laat een reactie achter