De multiculturele samenleving gaat een beetje aan mij voorbij. Ik leef in een blanke, westerse wereld, mijn kinderen leven in een blanke wereld, mijn familie leeft in een blanke wereld en al mijn vrienden en kennissen ook. Niemand is bevriend met een Marokkaan, of getrouwd met een moslima. Daar zit verder niet iets achter geloof ik, zo is het nu eenmaal.

Ik kon het niet geloven dat de PVV bij de verkiezingen 24 zetels heeft gehaald, maar mijn blanke collega’s vonden het vanochtend allemaal heel raar dat ik zo verbaasd was. Ik had het toch wel kunnen weten.

Later vertelde een hoogleraar politicologie dat in 2005 uit een onderzoek bleek dat 51 procent van de Nederlanders negatief denkt over de islam en de moslims en dat dat percentage bij jongeren ligt op 54 procent.

Dat wist ik niet, maar toen begreep ik het allemaal wel beter. Hij zei ook dat negatieve gevoelens en angst minder worden als er contact is tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Maar dat is er niet of nauwelijks, zei hij.

Dat wist ik dan weer wel. En bleef achter met de vraag of dat ooit gaat veranderen.

Toen vroeg mijn jongste dochter wat ik op de site had gezet. Dat je gelukkiger wordt als je een keer per week danst, zei ik. Sommige dingen moet je niet moeilijker maken dan ze al zijn.

O, zei ze. Ik dacht dat je er op zou zetten: Mijn kleinste dochter heeft haar zwemdiploma gehaald. Hoera, hoera.

Average Rating: 5 out of 5 based on 191 user reviews.

2 Reacties op “”

 1. Ernie Says:

  Wat goed van F! Feliciteer haar maar! 😉

 2. M Says:

  Moet je eens aan de mensen om je heen vragen of ze weten hoeveel procent van de mensen in Nederland moslim is?

  Ik krijg als reactie steeds iets tussen de 25 en 50%.

  Blijkt 5% te zijn…………..

  Wat een slechte akelige bizarre beeldvorming is er dus.

Laat een reactie achter