Deze week werden mij telefonisch enkele vragen gesteld over het bestaan als werkende moeder. De laatste vraag was of ik verder nog wat kwijt wilde. Daar had de tekstschrijver aan de andere kant van de lijn vast een beetje spijt van, want zonder dat ik of hij het wist of wilde kwam er ineens een stortvloed van woorden over hem heen.

Het kwam erop neer dat werkende moeders en vrouwen wat makkelijker moeten worden. Wat luchtiger aan moeten kijken tegen de combinatie van werken en zorgen. Dat niet het uitgangspunt is dat het allemaal moeilijk moeilijk moeilijk moeilijk is en druk druk druk, maar dat het juist leuk is. Dat het leuk is om te werken en dat het ook leuk is om kinderen te hebben, met wie je na het werk gezellig eet en gezellige dingen doet.

Ze moeten ook niet zoveel moeten, zei ik, al die vrouwen. Ze moeten altijd zoveel, nou ik moet niks en  ’s avonds als de kinderen op bed liggen dan ga ik op de bank tv kijken of internetten of lezen of wat anders doen. Dan heb ik het helemaal niet druk.

Tevreden keek ik om me heen, of er iemand was die me bewonderend toeknikte om zoveel wijze woorden. Maar er was niemand. Ik zag alleen de tuin met metershoog gras en huizenhoog onkruid, ik zag een stapeltje ongeopende post, ik zag een computer met een rits onbeantwoorde mails, een fototoestel met honderden foto’s op een kaartje die ooit in een leuk digitaal fotoalbum moeten pronken en daarnaast was er het knagende besef dat ik de financien rond mijn huis nog niet goed heb geregeld.

We hingen op. Het telefonische interview was klaar. Ik smeerde een boterham met Nutella, las de krant en ging internetten. Ook deze ochtend had ik het weer helemaal niet druk gehad.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 240 user reviews.

1 Reactie op “”

  1. Maxime Says:

    Dit doet me goed. Ik vroeg me al af, hoe/wanneer doet ze dan al die andere dingen die toch ook af en toe moeten (van jezelf)? Je doet ze gewoon NIET. Heel verlicht!! 🙂 Ben bang dat ik die staat nog niet heb bereikt. En jammer dat ik dus in dit leven niet aan bloggen toe ga komen.
    Ga zo door! Volg je met veel plezier (als ik tijd heb 😉

Laat een reactie achter