Het komt echt nooit goed tussen werkende moeders en de zogeheten thuisblijfmoeders. Een van de werkende moeders had het ineens zo gehad met de plicht die ze voelde om naast alles wat ze al deed ook het huis proper te houden, dat ze de Club van Slechte Huisvrouwen oprichtte. Dat schoot de thuisblijfmoeders in het verkeerde keelgat, zij voelden zich in eer en goede naam aangetast want een goede huisvrouw zijn dat beschouwen zij als een mooie taak. En zo ontstond de Club van Trotse Huisvrouwen.

De vrouwen kiften er op los op het wereldwijde web en columniste Elma Drayer van Trouw schreef er een stukje over, waar het cynisme van afdruipt, zullen we maar zeggen.

Geheel naar verwachting liet de moedermaffia binnen de kortste keren van zich horen. Preciezer: de groep thuisblijfmoeders die ondanks hun gewichtige huishoud- en opvoedtaken alle tijd van de wereld hebben om verongelijkte stukjes te tikken op lilakleurige weblogs.

Ik voelde me enorm aangesproken en had voldoende tijd om een verongelijkt stukje te tikken op mijn paarse weblog, dat er nu twee clubs zijn opgericht en dat ik weer nergens bij hoor.

Ik wil trouwens veel liever op een mannenclub.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 236 user reviews.

6 Reacties op “”

 1. Mira Ahles Says:

  Ik vind het jammer dat deze blog niet helemaal door heeft wat de Club van Slechte Huisvrouwen is. De Club van Slechte Huisvrouwen is allereerst niet opgericht met voorbedachte raden maar is plotseling en als grap ontstaan. Het is zeker niet een club voor alleen werkende moeders. De Club van Slechte Huisvrouwen is vooral een plek waar vrouwen (en mannen) hun frustraties kunnen uiten en situaties van elkaar kunnen herkennen. Of je nu moeder bent of niet. Of je werkt of niet.

  Wij zijn ons niet bewust van een ‘ruzie’ of onderling gekift. Wij doen gewoon ons ding en anderen denken daar hun ding van. Beter gezegd: wij vinden juist dat iedereen vooral het huishouden moet voeren zoals ze zelf willen. En over de keuze wel of niet thuismoeder zijn is bij ons niet een issue. We merken natuurlijk wel dat sommige media artikelen van alles insinueren zoals ook Elma Drayer in haar column in de Trouw. Tja… ik heb in ieder geval al plannen om met ‘de oppositie’ gezellig een bakkie te doen.

  Groetjes en succes met de website!
  Mira Ahles (die ene werkende moeder die de CVSH heeft opgericht)

 2. Marjolein Noyce Says:

  Grijnz, als thuisblijfmoeder *en* lid van de club van slechte huisvrouwen heb ik het dan bij iedereen fout gedaan denk ik.

 3. Pauline mulder Says:

  En ik; zelfstandig-van-huis-uit-werkende-moeder….Maar in ieder geval geen geweldige huisvrouw! Ik heb inderdaad altijd begrepen dat de cshv voor iedereen was. Dus Mira, dat heb je goed gecommuniceerd. Laten we vooral de humor blijven zien van de situaties waar we in verzijlen ongeacht hoe we onze tijd vol maken!

 4. marieke Says:

  Kinderloos & lid CVSH

 5. Het Moederfront Says:

  Hoi Mira,

  wij hebben er ook al zin in!

  Het Moederfront

 6. Jolan Says:

  Hier ook een CVSH-er..
  werkloos thuis bij de kinderen, vanaf 01-10-2010 ook geen zelfst. ondernemer meer.
  Het is gewoon herkenning alle verzuchtingen over het huishouden (of gebrek er aan) Heerlijk!

Laat een reactie achter