Toen het nieuwe medium televisie er net was, toen was er dus wel tv, maar er waren nog geen televisieprogramma’s. Wat de programmamakers deden was: een radioprogramma maken en dat uitzenden op tv. Dus hoorde je niet alleen mannen praten, je zag ze ook. Het duurde even voordat iedereen wist hoe je echte televisieprogramma’s moest maken.

Zo gaat het ook met de nieuwe media.

Emails sturen, dat is nog zoiets als brieven schrijven. Beste huppeldepup, de groeten van happeldepap. Je drukt op de verzendknop, en je krijgt antwoord als de ontvanger je bericht heeft gelezen en tijd en zin vindt om iets terug te sturen.

Chatten of msn’en is eigenlijk gewoon het nieuwe telefoneren. Het kan als iemand er is, en het duurt totdat iemand ophangt.

Sms’en, dat is echt een nieuwe manier van communiceren, die past bij de nieuwe media, hoewel het nog wel 1 op 1 is, en er vaak een vertraging in zit.

Twitteren (het bestaat al zeker vijf jaar, maar ineens hoef je je er niet meer voor te schamen als je het doet) gaat weer een stapje verder. Je stuurt een berichtje, dat wordt gezien door al je followers, en vervolgens kun je de hele dag kijken wat de mensen die jij volgt aan het doen zijn. Als je veel mensen volgt, heb je een constante vloed van nieuwe informatie en zo ben je de hele dag aan het brieven sturen en krijgen, telefoneren, chatten, msn’en en sms’en tegelijk.

Ik prakkiseer me nu suf over de volgende stap, want als je die bedenkt hou je er vast wel wat aan over. En hij moet er gewoon zijn.

Ik hou u op de hoogte, via dit vreselijk ouderwetse weblog.

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 259 user reviews.

2 Reacties op “”

  1. even anoniem Says:

    Je hebt aan dit stukje in ieder geval een nieuwe follower overgehouden

  2. Sannah Says:

    Ik denk het ook; er zullen er wsl nog wel meer volgen. Maar kan het eeuwig doorgaan, of spat er eens iets uit elkaar?

Laat een reactie achter