Elke keer weer maakt mijn hart een sprongetje als er mail binnenkomt van de klassenmoeder.

Of je punnikmateriaal hebt, of ouderwetse kleren, of oude foto’s of voorwerpen, of een schapenvacht, of je mee kan lopen naar een museum ter plaatse of mee kan rijden naar een museum in een grote stad, of je een stamboom thuis wilt afmaken en of je gerechten van vroeger wil bakken met een groepje kinderen.

Om de ingewikkelde wereld iets eenvoudiger te maken deel ik m graag in tweeen. Zo heb je bijvoorbeeld oermoeders en geen oermoeders. Oermoeders wachten thuis met thee en zelfgemaakte koekjes, die kunnen het haar van hun dochters prachtig invlechten, die weten altijd wat er op school gebeurt en bedenken vervolgens oplossingen voor allerlei problemen, die hebben punnikmateriaal en oude schapenvachten en ouderwetse kleding en die staan altijd paraat als de school een beroep op ze doet.

Ik heb geen oude spullen want ik gooi altijd alles weg en de uitjes zijn altijd op dagen dat ik niet vrij ben en koekjes bakken kan ik zelf al niet, laat staan met een groepje kinderen. De stamboom van mijn dochter is de enige zonder foto’s van de opa’s en oma’s want die heb ik niet en ik wist ook niet zo snel hoe ik eraan moest komen.

Morgen is de afsluiting van het project over de oertijd en je moet toch wel een oermoeder zijn om ze dan in de juiste kleding te hijsen. Gelukkig zijn er dan weer oermoeders die ervoor zorgen dat kinderen zonder oermoeder er toch een beetje uitzien zoals in de oertijd.

Vandaag was er weer een mailtje van de klassenmoeder en mijn hart maakte alweer een sprongetje van schrik.

Maar deze keer gaat het over een  jarige meester en over de cadeautjes die we voor hem moeten kopen. Dat zijn heel simpele dingen die je bij elke drogist kunt krijgen.

Dat moet me lukken.

Als ik het niet vergeet.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 272 user reviews.

Laat een reactie achter