Drinken

In mooie plannen maken ben ik heel erg goed, toevallig. Ik wil ze ook altijd echt uitvoeren. Daar heb ik dan zin in en zo, dan geloof ik er in zeg maar. Maar ja, er is altijd maar heel weinig tijd en ruimte om het plan werkelijkheid te laten worden want het ene plan ligt nog niet op tafel of het volgende dient zich alweer aan.

Zo gaat dat.

Zo gaat dat ook met besluiten. Ik ben namelijk ook best leuk met besluiten.
Ik neem een besluit en daar sta ik dan helemaal achter, ik vertel ook graag jan en alleman van het besluit, zodat iedereen weet dat ik het ga uitvoeren. Maar ja, het ene besluit is nog niet genomen of het volgende valt alweer. Dan heb je bijvoorbeeld net besloten om A te doen (ik ga) en dan wordt het ineens een nieuw besluit, besluit B (ik ga niet).

Er is weer een nieuw plan. Van de week zag ik ’s nachts helemaal voor me hoe het plan ten uitvoer werd gebracht. Hoe leuk het was, en hoe succesvol, en hoe leuk ik het vond om van alles voor het plan te verzinnen. Het is een goed plan! En ik ga het doen! Echt.

Diezelfde nacht nam ik van de weeromstuit ook nog een besluit. Dat bleek althans de volgende ochtend toen ik per ongeluk zei:
ik ga een maand geen wijn drinken.

Het kan niet lang meer duren of er is een nieuw plan. En een ander besluit.

1 Reactie op “Drinken”

  1. Jos Says:

    Proost!

Laat een reactie achter