Marieke Hoogwout schrijft op haar blog een stukje over het feit dat mensen nog steeds anders aankijken tegen werkende moeders dan tegen werkende vaders.

Zelf heeft ze daar ook last van:
Op het schoolplein betrap ik mezelf er ook nog op, tegen wil en dank. Bij een moeder die in mantelpakje met laptoptas snel afscheid neemt van haar kind, voel ik in een reflex een lichte afkeuring over zo veel haast. (En als ik zelf die moeder ben, voel ik me schuldig). Maar bij een vader met stropdas en pak die precies hetzelfde doet, denk ik: “Ach wat leuk, dat zo’n drukke man toch de tijd neemt zijn kind weg te brengen.”

Ik ben zo’n moeder die haar kinderen voor het schoolplein afzet en nog snel een kus geeft, al draag ik dan geen mantelpakje en heb ik geen laptoptas. Ik moet wel de trein halen.

Schuldig voel ik me helemaal niet. Op de dagen dat ik niet met de trein naar mijn werk ga, breng ik ze naar de klas en dat vinden we alledrie heel leuk. Dat dat maar een enkele keer gebeurt lijkt me helemaal niet erg. Vooral ook omdat we onderweg op de fiets naar school van alles en nog wat bespreken.

De vrouwen die nog blijven nakletsen op het schoolplein omdat ze alle tijd hebben van de wereld, benijd ik niet. Al jaren vraag ik me af wat ze de hele dag doen en ik weet het nog steeds niet. Ik zou ook niet weten hoe het voelt als je zelf geen inkomen hebt en dat wil ik ook helemaal niet weten.

Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat het makkelijk is om een baan te hebben als moeder. Zelfs niet als je parttime werkt en zorgt.

(In een gewone gezinssituatie hebben werkende vaders het volgens mij wel gemakkelijker dan werkende moeders. Over vooroordelen gesproken.)

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 244 user reviews.

2 Reacties op “”

  1. Marieke Hoogwout Says:

    Kijk dit soort blogs hebben we meer nodig :-). Hoe meer ouders m/v doen waar hun ambities liggen in werken én in zorgen, hoe beter het is voor kinderen, ouders en samenleving. ben benieuwd wat de werkende vaders vinden van jouw laatste stelling, da

  2. Marieke Hoogwout Says:

    .. dat wel, natuurlijk

    (Om nog even mijn te snel verzonden eerste reactie af te ronden)

Laat een reactie achter