Het is grappig dat veel mensen zeggen: je hebt vast goed nagedacht over je beslissing om bij het bedrijf weg te gaan.
Maar dat weet ik eigenlijk niet.

Hoe goed kun je nadenken over vragen als: vind ik ooit een andere baan? Hoe zal het zijn om nooit meer zo’n goed inkomen te hebben (Nooit Meer)? Hoe zal het zijn als ik niet meer klakkeloos de boodschappenkar kan volgooien, of zomaar kan besluiten om met de kinderen een weekje naar Turkije te gaan. Hoe zal het zijn om geen enkele status meer te hebben. Zal ik jaloers zijn op mensen die carriere maken, interessante vergaderingen hebben, mogen meedenken over belangrijke besluiten?

Je kunt nadenken wat je wilt maar niets is meer zeker.

Behalve dan mijn gevoel, dat zeker wist en weet dat ik het moest doen, dat ik deze kans moet grijpen, dat ik later, als ik groot ben, niet kan denken: maar ik had nog dit en ik had nog dat willen doen, en ik had nog zoveel plannen en er is niets van terechtgekomen. Dat ik niet over tien jaar nog in dezelfde omgeving dezelfde stukjes tik, zonder perspectief op iets anders.

Ben je dan echt voortaan op donderdagmiddag ook thuis, mama?
Ja.
Echt?
Ja.
Mijn dochter straalde.
Een onbetaalbaar gezicht.

En ik dacht: wij gaan het wel redden, is het niet linksom dan is het wel rechtsom.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 284 user reviews.

12 Reacties op “”

 1. Ernie Says:

  Klinkt helemaal goed. Ik vind je stoer en wens dat ik jou lef had.

 2. janet Says:

  lief!

 3. R Says:

  Vast en zeker !

 4. Irene Says:

  Go for it, girl! En nooit omkijken…

 5. oppas Says:

  Wat een dapper besluit, dat zullen niet veel mensen je na durven doen in deze tijden. Mocht je toch besluiten om aan de slag te gaan of gewoon een avondje weg willen en je bent op zoek naar een oppas… neem dan eens een kijkje op nl.Care.com. Hier vind je heel snel en gemakkelijk een oppas via: https://nl.care.com/oppas.

 6. Christine Says:

  Tjee Janet! Wat een besluit. Ik heb op basis van dezelfde overwegingen vijf jaar geleden dezelfde beslissing genomen en de gouden ketenen en het warme bad te verlaten. Eng, spannend (nog steeds) maar ook wel heel gaaf. Ik wens je heel veel succes en plezier!

 7. wendy Says:

  Zeker gaan jullie het redden! Ik wens je alle succes toe!

 8. Janet Says:

  Dank jullie wel!

 9. hielco Says:

  Hoi Janet, 25 jaar geleden werkte ik als fotograaf bij Jan Holvast. Vaste vrije dagen, vast salaris een leuke baan met redelijke vooruitzichten. Ik dacht dat ik het bij Holvast naar mijn zin had. Toen vroeg ene Willem S. mij waarom ik geen ontslag nam en voor mezelf begon als fotograaf bij het LD. Jij kan dat wel Hielco. Het was een sprong in het diepe maar al snel voelde ik de bodem. Dit advies is achteraf een van de meest ingrijpende in mijn leven geweest maar het waswel een goed advies! Willem kan je hierin goed adviseren, ik weet het zeker!

 10. Katijn Says:

  Ik ben zo trots op jou!

 11. verzorger Says:

  Wilt u graag anderen helpen en een beetje bijverdienen? Wij laten u graag kennis maken met ons platform nl.care.com

 12. Q Says:

  vlg mij is je stralende dochter geen mythe hoor 😉

Laat een reactie achter