Het boek Het Rosie Project gaat ook over het Echtgenoten Project. Don, de hoofdpersoon, probeert via een uitgebreide vragenlijst de ideale vrouw te selecteren. De vragen gaan over make-up, roken, eten (‘eet je niertjes’), maar er zitten ook ingewikkelde sommen bij.

Aan het einde van het boek constateert Don dat de vragenlijst helemaal niet over de ideale vrouw gaat, maar over hemzelf. De vragen zijn bedoeld om iemand te vinden die met hem kan omgaan.

Kijk, dat verandert de zaak.

Dan zoek je ineens geen stoere, gespierde partner meer die van goede wijn en een goed gesprek houdt bij de open haard en van lange, romantische strandwandelingen, maar iemand die tegen je nukkige buien kan, die niet boos wordt als je weer je sleutel kwijt bent of een kwartier te laat komt, die het niet erg vindt dat je niet op hakken kunt lopen en die om al je grapjes lacht, zodat je nooit meer de enige bent die dat doet.

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 273 user reviews.

2 Reacties op “”

  1. Nynke Says:

    Vond het een erg leuk boek. Vooral om zijn (toch autistische) gedachtenkronkels te volgen.

  2. Janet Says:

    Heb er een beetje een dubbel gevoel over, las het met plezier maar vraag me wel af: is het geen karikatuur en is het niet heel erg ‘bedacht’ en ‘gemarketinged”?

Laat een reactie achter