Opgetogen schrijft Liseth Benitez dat ze verliefd is op het leven. Het is 27 juli 2013, een prachtige dag in Qatar. Op Twitter plaatst ze een foto van haar en haar man Christian in de lobby van een luxe hotel. ’We gaan een wandelingetje maken. Honey moon jajaja’.

De volgende dag maakt Christian Benitez, speler van het nationale elftal van Ecuador, zijn debuut bij El Jaish. Na de bekerwedstrijd krijgt hij erge buikpijn. Liseth brengt hem naar het ziekenhuis, waar de pijn ondraaglijk wordt. Enkele uren later overlijdt de voetballer aan een hartstilstand – officieel het gevolg van een buikvliesontsteking na een blindedarmontsteking. Christian Benitez is 27 jaar oud, vader van een tweeling van 3 en een dochtertje van zeven maanden.

‘Mijn engel, mijn chuchirris, ik houd van jou, onze liefde hield op te beginnen, tot snel, wacht op mij liefje’, schrijft Liseth die nacht.

Chuchirris is de liefkozende vorm van zijn bijnaam Chucho – hondje – de naam op het shirt van de kleine, snelle, sterke spits. Liseth leert Christian kennen bij Club Deportivo El Nacional in hun geboorteland, waar haar vader Cleber Chala ook speelt. Ze is 12 jaar oud – veel te jong voor een relatie, vinden haar ouders. Maar de liefde laat zich niet bevoogden. Drie jaar later trouwen ze.

In 2007 krijgt Christian een contract bij Santos Laguna in Mexico. Na een niet erg goed gelukt uitstapje naar Birmingham City – geliefd is hij zeer, gescoord heeft hij minder – keert hij terug naar Mexico. Drie seizoenen achter elkaar is de Ecuadoriaan daar topscorer. In juli 2013 vertrekt hij voor drie jaar naar Qatar. Maar Chucho zal er maar drie weken zijn.

, , Deze ochtend ontwaakten we met een scherpe pijn, een pijn die alle Ecuadorianen delen, nu we een buitengewoon mens, zoon, vriend, echtgenoot en speler verloren hebben”, zegt de voorzitter van de Ecuadorian Football Federation. Tienduizenden mensen betuigen Chucho de laatste eer in Quito, de hoofdstad van het arme, voetbalgekke Ecuador, waar hij ligt opgebaard in een kist met een glazen deksel.

Met 24 doelpunten in 58 wedstrijden staat Christian Benitez op de derde plaats van topscorers voor Ecuador. Hij is onvervangbaar, zegt de bondscoach.

Liseth Benitez schrijft op Twitter liefdevol en trots de rouw en het verdriet en het gemis van zich af, ook al kan dat helemaal niet. De helft van wat ze schrijft begrijp ik niet, maar ze wekt bewondering en ze ontroert. Ze ontroert, want zij is al lang de grootste verliezer van dit WK, ook al wil niemand dat dat waar is.

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 187 user reviews.

Laat een reactie achter