‘Wanneer hij klaar is met eten, ruim de tafel af en doe vlug de afwas.
Als je zelf kleine bezigheden hebt, doe ze zonder praten en storen, want zijn interessepunten zijn meestal belangrijker dan die van de vrouw.
Het ontbijt van je man is uiterst belangrijk als hij op een positieve manier zijn zware dagtaak moet aanvatten.
Als je een nachtcreme moet aanbrengen of krulspelden, wacht dan tot hij slaapt want het zou hem kunnen ergeren bij het zien van een dergelijk schouwspel net voor hij slaapt.
Als je man voorstelt te paren – Aanvaard met nederigheid maar houd steeds in het achterhoofd dat het plezier aan de man is besteed en veel belangrijker is dan dat van een vrouw.’

Deze fantastische tips voor een goede echtgenote komen uit een katholiek schoolboek voor de afdeling Huishoudkunde uit 1960.
Vrouwen hebben, 54 jaar later, geen klagen dacht ik zo.
Maar de mannen, ach, de mannen.
Die zagen hun hele wereldbeeld aan diggelen gaan sinds ze het maar moeten accepteren dat vrouwen niet meteen de afwas doen na het eten, met krulspelden in bed stappen of niet met nederigheid aanvaarden.
Ik stel voor dat alle goede echtgenotes vanavond uit – ja uit wat eigenlijk – uit respect of uit iets van medelijden hun nachtcreme pas op doen als hij slaapt.

En omdat je nooit genoeg adviezen kunt krijgen om een goede echtgenote te worden – nog eentje dan.
‘Als hij zijn orgasme bereikt is een beetje gekreun van jouw kant niet misplaatst, integendeel het zal hem overtuigen dat jij er ook plezier aan hebt beleefd.’

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 180 user reviews.

Laat een reactie achter