De flitsscheiding is afgeschaft maar het wordt voor kinderloze stellen wel iets eenvoudiger om te scheiden. Al kan dat niet zonder tussenkomst van de rechter. Waarmee het nog altijd moeilijker is om te scheiden dan om te trouwen. Als je je er als overheid per se mee wilt bemoeien, doe het dan andersom. Maak het moeilijker om te trouwen, dan hebben rechters meer tijd voor andere zaken.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 261 user reviews.

2 Reacties op “”

  1. Carola Says:

    Nou móet ik als aanstaande bruid natuurlijk wel reageren! Trouwen makkelijk geregeld? Ja misschien het officiele stukje in het stadhuis maar een gastenlijst, een trouwkaart, de wederzijdse ouders, het vervoer, het menu, de tafelschikking, de nog-steeds-single-en-hard-op-zoek-zijnde schoonzus die roept dat ik het boeketje echt in haar handen moet gooien, het tussendoor laten verschonen van oma etc etc.. volgens mij komen die dingen dan weer niet aan bod bij een scheiding?!!
    Maar… stiekem ben ik het wel met je eens. Net als met moeder worden, als je een kind wil adopteren of plegen dan moet je door een maximale molen maar als je zwanger bent dan mag je je kind gewoon werpen zonder diploma’s. Ook daar valt volgens mij winst te behalen.

  2. Silvia Says:

    Ook ik ben het stiekum met je eens… maar wij trouwden in een gemeente waar wij niet wonen. nou dat is nog eens een rompslomp, helamaal omdat wij ook nog niet eens op het gemeentehuis van die andere gemeente wilde trouwen maar op locatie.
    Een boekwerk aan correspondentie levert zoiets op, over de financiën maar te zwijgen.

Laat een reactie achter