Oudste dochter is ziek, oorontsteking. Echt niet leuk, een ziek kind. Zo zielig.

Dinsdag naar de dokter geweest. Als het donderdag nog niet beter was, moesten we terugkomen. Vandaag weer terug.

Onze huisarts heeft onze oudste ééen keer gezien, toen ze drie maanden oud was en eczeem had. De jongste dochter heeft hij ook één keer gezien, toen ze een halfjaar oud was en een snelgroeiende onderhuidse aardbeienvlek had. Mij heeft hij toen ook gezien, want ik was erbij. De laatste keer dat ik zelf bij hem was, kan ik mij (gelukkig) niet herinneren. Het is zeker zes jaar geleden.

Deze week werden we beide keren ‘geholpen’ door een co-assistent. Niks mis mee natuurlijk, maar wat ik niet begrijp is dat zo’n huisarts niet denkt: hé, dat gezin dat ken ik eigenlijk niet, laat ik dit geval van oorontsteking nu eens zelf afhandelen.

Maar misschien begrijp ik vooral niet goed hoe de wereld van de zorg is veranderd sinds ik en/of mijn broertjes ziek op de bank lagen en de dokter thuis kwam kijken hoe het met ons ging.

Of misschien heb ik af en toe te veel aandacht nodig, dat kan natuurlijk ook.

Average Rating: 4.6 out of 5 based on 297 user reviews.

3 Reacties op “”

 1. Silvia Says:

  Als je nooit langs komt bij je huisarts ben je schijnbaar per definitie “een makkelijk” geval.
  Ook wij komen niet vaak bij de huisarts en ook wij krijgen vaak een co assisitent….. wordt wel gevraagd trouwens…..kan ik kiezen of de dag zelf nog komen bij de co assistent of een paar dagen later bij de huisarts zelf……

 2. de Justitie-ambtenaar Says:

  Slechte huisartsen. Ziek word je er van.

 3. elizabeth Says:

  Vroeger hadden huisartsen een roeping, nu is het een baan van 8.00 tot 17.00, daarna laten ze het over aan de huisartsenpost. Dat is het verschil.

Laat een reactie achter