Van mij mag iedereen van adoptie vinden wat hij of zij wil, maar ik vond het schokkend, vandaag, om te lezen dat een procedure tegenwoordig ACHT tot TIEN jaar duurt.

En dat komt dat in de meeste gevallen bovenop een andersoortige kinderwensgeschiedenis.

Erg. En bijna niet te doen, lijkt me.

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 201 user reviews.

4 Reacties op “”

 1. Liza Says:

  Ik (ervaringsdeskundige) denk dat 8 tot 10 jaar wel behoorlijk overdreven is op dit moment. De wachttijd is wel lang, wat voor een groot deel ook de schuld van de NL overheid is (je moet verplicht op cursus en de wachttijd daarvoor is al anderhalf / 2 jaar, de cursus duurt 3 maanden. Daarna moet je gesprekken voeren bij de kinderbescherming, dit neemt meestal ook ongeveer een half jaar in beslag). Als je overheid het e.e.a. wat effectiever zou regelen, zou dat zo al 2 jaar kunnen schelen.

  Daarop volgt de wachttijd in de land van herkomst waarvoor je kiest. De wachttijd in China loopt inderdaad op. (wordt waarschijnlijk langer dan 2 jaar voor een gezond kindje) In andere (bijv. Afrikaanse) landen is de wachttijd vaak korter.

  Het is jammer dat adoptie vaak alleen maar negatief in het nieuws is. O het is zo zielig voor de kindjes en o wat erg voor de ouders, die hadden toch liever een “eigen” kindje gehad. Wat is om me heen zie aan adoptiegezinnen is overwegend zeer positief!!!

 2. Janet Says:

  Het heeft volgens het artikel te maken met het Haagse Verdrag, dat landen verplicht om eerst adoptieouders in eigen land te zoeken. Je moet het maar lezen, met bijbehorende artikelen, het gaat ook over de beeldvorming, en hoe die steeds verandert: http://www.trouw.nl/hetnieuws/nederland/article738543.ece/Adoptie_steeds_moeilijker?backlink=true

 3. Janet Says:

  Sterkte trouwens, als je zelf nog aan het wachten bent!

 4. Ernie Says:

  Mijn nichtje en haar man mogen binnenkort eindelijk hun dochter in China gaan halen. Ze hebben een jaar langer moeten wachten dan in eerste instantie werd voorspeld, dik 4 jaar in totaal.
  En al die tijd dat het langer duurt, zit een kindje extra lang te wachten op 2 mensen die zo graag voor hem of haar willen zorgen en wachten twee ouders met smart nog langer voordat ze hun kindje in de armen kunnen sluiten…

Laat een reactie achter