, , Als een vrouw kleine kinderen heeft, heeft ze vaak een chronisch slaaptekort. Overdag put ze zich uit in de verzorging van de kinderen. En als ze een baan buitenshuis heeft, moet ze vaak nog harder werken en maakt ze zich ook nog eens zorgen of ze wel een goede moeder is. Tegen de tijd dat ze in bed ligt, wil ze zich alleen maar tegen haar man aanvleien om in slaap te vallen of samen televisie te kijken. Ze zal waarschijnlijk weinig zin in seks hebben.”

Aldus ‘de wereldberoemde’ seksuologe Shere Hite in haar wekelijkse rubriek in NRC Handelsblad, waarin zij vragen beantwoordt van lezers.

Waar gaat dit over? Niet over mij.

Kleine kinderen hebben wij, een chronisch slaaptekort niet.
Overdag put ik me niet uit in de verzorging van de kinderen.
Ik heb een baan buitenshuis maar hoef niet nog harder te werken.
En zorgen of ik wel een goede moeder ben heb ik ook niet.

Wat de wereldberoemde seksuologe verder nog te melden had, dat weet ik niet. Ik ben bij het lezen van haar stukje in slaap gevallen, moe van het gezeur over de zogenaamde problemen van werkende moeders, van de vooroordelen, de cliches, van de repeterende plaat.

Average Rating: 5 out of 5 based on 264 user reviews.

3 Reacties op “”

 1. Esther Vuysters Says:

  Ik heb wel slaaptekort. Maar verder vind ik het ook allemaal onzin. Gewoon dingen doen die je zelf leuk vindt; lekker winkelen met je kinderen bijvoorbeeld ;-).

 2. marion Says:

  maar veel seks?
  ik vind die oubollige stukjes van Shere Hite juist een verademing tussen het spuiten en slikken anno 2007. Ze speelt een fijnzinnige rol in het emancipatiedebat voor oudere vrouwen, maar niet voor de werkende moeders.
  Ik had overigens ook geen slaaptekort, maar die seks……

 3. maaike Says:

  Ik heb me hier verder niet in verdiept maar ik was aan het googlene op slaaptekort… omdat ik dat heb. Omdat ik forens 4 dagen per week, en verbouw en een zoontje heb van 8 maanden die nog steeds 2 keer per nacht wakker wordt en omdat ik leuke dingen probeer te doen en mijn vrienden probeer te zien. Dus ja ik heb een slaaptekort en niet zo’n klein beetje ook. Ik kan niet meer. En nee, ik heb helemaal geen zin in sex. Tja….

Laat een reactie achter