geplukt van www.planet.nl:

Meer winst met vrouwen aan de top

Gepubliceerd op woensdag 28 mei 2008

Wederom zijn er harde cijfers verschenen die laten zien dat vrouwen het glazen plafond maar beter kunnen doorbreken. Bedrijven met vrouwen in de directie behalen namelijk aanzienlijk betere financiële resultaten dan bedrijven waar weinig of geen vrouwen in het bestuur zitten.
De cijfers komen uit een onderzoek van Catalyst, een Amerikaanse organisatie die zich al jaren bezighoudt met de positie van de vrouw in het bedrijfsleven. Het onderzoek van Catalyst heeft vier jaar geduurd en werd gehouden onder bedrijven uit de Fortune 500.

Significant betere resultaten
De cijfers uit het onderzoek liegen er niet om: de ondernemingen met het hoogste percentage vrouwen in het bestuur presteerden maar liefst 53 procenter beter dat bedrijven met nauwelijks vrouwen in het bestuur.

Minimaal drie vrouwen
De toegevoegde waarde van vrouwen in de directie uitte zich niet alleen in de winstcijfers. Ook de verkoopresultaten en de Return on Investment cijfers bleken veel beter te zijn bij bedrijven waar vrouwen deel uit maken van het bestuur. De onderzoekers van Catalyst concluderen dan ook dat bedrijven er goed aan doen minimaal drie vrouwen tot de directie toe te laten.

Beloning en prestaties
Eerdere onderzoeken lieten al zien dat vrouwelijke directieleden voor wat betreft beloning en prestaties een positieve invloed hebben op ‘lagere’ vrouwelijke managers.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 153 user reviews.

Laat een reactie achter