Zat aan de lunchtafel met twee andere werkende moeders.
Vertelde over mijn vrije donderdag, die nu echt vrij is sinds de jongste naar school gaat.
Kun je lekker de hele dag winkelen, zei de ene collega.
Nou, dat kan niet de hele dag, omdat ze tussen de middag thuis komen eten, zei ik. Om kwart voor twaalf moet ik ze al ophalen.
De andere collega schoot enorm uit haar slof.
‘Dit doen wij onszelf dus aan, he’, zei ze ongekend fel.
‘Dit doen wij onszelf aan!’

Verbaasd keek ik haar aan. ‘Ik dacht niet dat ik aan het klagen was’, zei ik.
Maar begon ter verdediging toch maar te vertellen dat ik het echt leuk vind om een keer in de week met de kinderen thuis te lunchen, dat ze de andere vier dagen al op school eten, en dat ik heus wel een dag kan gaan winkelen als ik dat per se wil.

De collega was niet overtuigd. Haar kinderen bleven altijd over. Met dat ophalen en wegbrengen bleef er op zo’n vrije dag helemaal geen tijd voor jezelf over, dan was je constant op de klok aan het kijken, je moest toch ook aan jezelf denken, ze begreep het niet en blablabla.

Ondertussen dacht ik alleen maar dit:
Dit doen vrouwen elkaar dus aan, he.

Average Rating: 5 out of 5 based on 297 user reviews.

5 Reacties op “”

 1. Wendy Says:

  Precies! Dit doen vrouwen elkaar dus willens en wetens aan: schuldgevoelens en twijfels aanpraten!!
  Bij mannen komen dat soort gesprekken nooit voor volgens mij.

 2. Janet Says:

  Ja dat dacht ik eerst ook, dat alleen vrouwen dat doen (en doen wij dat dan ook?) maar mannen doen het toch ook, bedacht ik later, lang niet altijd is bij mannen geaccepteerd dat zij in deeltijd gaan werken, of een stap terugdoen in hun carriere het is stoerder om juist veel overuren te draaien, een mooie leaseauto te hebben enzovoort.

 3. Ernie Says:

  Gelukkig heb ik een man die er niet zo over denkt Janet!

 4. Janet Says:

  Ja, gelukkig en gelukkig denkt de werkende vader ook niet zo. Maar denk je niet dat ze nog in de minderheid zijn, de mannen die zo denken?

 5. Wendy Says:

  Klopt, jullie hebben gelijk: waar vrouwen zich moeten verdedigen dat ze werken (als het maar niet ten koste van de kinderen gaat!!), moeten mannen zich juist verdedigen dat zij tijd vrijmaken voor hun kinderen.

  Zijn zorgende mannen in de minderheid? Nog steeds wel, geloof/vrees ik. Maar ze komen steeds meer, net als vrouwen met overuren en lease-auto’s.

Laat een reactie achter