Hij doet een snelcursus verlichting en probeert uit te leggen wat het is. Dat je stil wordt en van een afstandje naar jezelf kijkt zonder alle chaos en drukte eromheen en dat je dat dan los kunt laten.

Meestal zijn dat soort zweverige dingen te hoog voor mij gegrepen omdat ik nogal met twee voeten op de grond sta.

Maar terwijl hij aan het praten is, zie ik ineens een soort het licht denk ik dat ik zomaar begrijp wat hij bedoelt.

Volgens mij is het dit. Dat je ’s avonds als de kinderen op bed liggen op de bank kan gaan zitten, met je computer of de krant of een boek of een borduurwerkje, of desnoods de tv, of het liefst nog met goed gezelschap, en dat je dan lekker helemaal niet denkt aan de administratie die je moet doen, de was die je moet opvouwen, de foto’s die je moet inplakken, de mailtjes die je moet beantwoorden, de sokken die je moet stoppen en de sjalen die je moet breien.

Je zit op de bank en je vergeet alle chaos om je heen, alle drukte in je hoofd en in je leven. Je zit, je laat de boel de boel en doet iets wat je leuk vindt en rust brengt, zonder te denken aan alle dingen die je moet doen, van niemand anders dan van jezelf.

Veel dingen kan ik niet, maar dat toevallig wel. Je zou het lui kunnen noemen, en sommigen mensen doen dat, maar ik noem het liever verlicht goed voor jezelf zorgen.

Average Rating: 4.7 out of 5 based on 252 user reviews.

2 Reacties op “”

  1. fan Says:

    Nog beter als je een verlichtingsplan maakt.

  2. wendy Says:

    Ha ik dacht dat je zomaar iemand kende die iets van lampen en zo wist. Dat lijkt mij nou altijd handig, zo iemand in je kennissenkring die kan klussen.

    Spirituele en anderszins zweverige types genoeg in mijn vriendenkring, maar de band van mijn fiets moet ik toch echt zelf plakken.

Laat een reactie achter