Doe je ding heeft de verkiezing van de vage taal gewonnen. Als ik in de jury had gezeten was dat niet gebeurd maar ik zat niet in de jury en er was ook geen jury want je kon op woorden en uitdrukkingen stemmen. Ik stemde op stakeholder, vooral omdat ik stiekem niet weet wat het betekent en het zo’n belachelijk woord vind dat ik ook geen zin heb om het op te zoeken. Ding vind ik juist wel een leuk woord, het is hartstikke Nederlands en iedereen begrijpt me als ik het heb over dat gaatjesprikkerding of over dat takkenhakding of over de dingen die ik leuk vind of over de dingen die ik doe, ja dan doe ik gewoon mijn ding. Niks vaags aan.

Stakeholder, ik heb werkelijk geen idee.

Average Rating: 4.4 out of 5 based on 213 user reviews.

2 Reacties op “”

 1. Silvia Says:

  Ik heb het voor je opgezocht (omdat ik het woord ook niet kende en daarom wel erg nieuwsgierig naar de betekenis was 🙂 :

  Een belanghebbende of stakeholder is een persoon of organisatie die invloed ondervindt (positief of negatief) of zelf invloed kan uitoefenen op een specifieke organisatie, een overheidsbesluit, een nieuw product of een project.

  Overzicht van de typische belanghebbenden bij een bedrijf.Voor ondernemingen zijn bekende stakeholders bijvoorbeeld werknemers, milieuorganisaties en omwonenden.

  Door de invloed die sommige stakeholders kunnen uitoefenen is het voor ondernemingen belangrijk om rekening te houden met stakeholders. De invloed kan zowel positief als negatief zijn op het verwezenlijken van het bedrijfsbelang.

 2. Janet Says:

  Dankjewel Silvia, ik was al bang dat niemand het me zou willen vertellen zodat ik het of zelf op moest gaan zoeken of nooit te weten zou komen. Stakeholder, een onnodig, vaag woord, dus.

Laat een reactie achter