Soms is het tijd om een conclusie te trekken. Vandaag was zo’n dag dat het tijd was om een conclusie te trekken. De conclusie was:

ik ben niet goed in kantoorpolitiek.

Ja, spannender kan ik het ook niet maken.

Maar het zat ongeveer zo. Wij mochten van de baas allerlei dingen gaan bedenken, nieuwe ideeën en plannen voor het bedrijf. Er kwam een werkgroep, daar zat ik toevallig in, er werden in de werkgroep enige ideeen van stal gehaald, er werd vooral gesproken over waarom die ideeën zouden mislukken, of er werd gezegd dat huppeldepup van de afdeling huppeldepup het niet zag zitten of er werd gezegd dat happeldepap van de afdeling happeldepap daar ook al mee bezig was en dat we die maar eens moesten uitnodigen voor de werkgroep die allerlei nieuwe plannen mocht bedenken.

Na een bijeenkomstje of drie, waarin er van brainstormen nauwelijks sprake was, is de werkgroep opgeheven. De directie heeft inmiddels zelf een plan bedacht en wij schijnen nog te horen hoe we mogen meedenken over de nadere invulling van dat plan, als dat niet al vaststaat.

Het is wel fijn, dat de werkgroep is opgehouden te bestaan. Nu hoef ik zelf tenminste niet te zeggen dat ik het niks vind. En daarmee voorkom je dan weer dat ze je een moeilijk figuur vinden of een dwarsligger, of zoiets.

Terwijl je alleen maar niet goed bent in kantoorpolitiek.

Inmiddels heb ik bedacht dat het niet erg is, om niet goed te zijn in kantoorpolitiek.

Hoewel het voor mezelf en voor kantoor misschien wel beter zou zijn als ik er wel goed in was geweest.

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 281 user reviews.

5 Reacties op “”

 1. Mammalien Says:

  Oja, bah! Kantoorpolitiek. Een van de meest irritante dingen waar je op je kantoorbaan mee te maken hebt… Op het debiteuren/crediteuren gevoel na dan, als je collega elke dag dezelfde grappen bij dezelfde boterham maakt…

 2. wendy Says:

  Maar dit heeft toch niks met kantoorpolitiek te maken? Of mis ik nu iets??
  Ik zie alleen een bijzonder inefficiënte wijze van vergaderen, waarbij de baas (verstandig genoeg) heeft ingegrepen en zelf een idee heeft gelanceerd.

 3. Janet Says:

  Je kunt het anders noemen maar dan ben ik er nog steeds niet goed in 🙂
  En het ligt iets ingewikkelder, want er is baas boven baas boven baas boven baas zo ongeveer en de bazen die nu met een plan komen, weten op zich niets over het functioneren van de werkgroep.
  Behalve als zij dit weblog lezen. Haha.

 4. Silvia Says:

  Jaha, bij mij in de instelling zijn ze ook zo goed in dit soort kantoorpolitiek…..vreslijk. Een werkgroep wordt geformeerd, teamleider erbij als voorzitter en hopsakee, teamleider duwt zo’n groep precies in de richting waar de grote bazen heen willen.
  Als het personeel dan protesteerd op de plannen is het argument van het managment dat mensen van de werkvloer dat in de werkgroep bedacht hebben…….rara waarom wil toch niemand meer in een werkgroep??????

 5. marion Says:

  Gebruik die kantoorpolitiek, op een integere manier zou ik bijna zeggen, om hoger op te komen.
  Ook al hou je er niet van.

Laat een reactie achter