Jongens, zei ik, terwijl ik gewoon meisjes had moeten zeggen, want meisjes dat zijn het, mijn collega’s, van bijna allemaal (dik) onder de dertig. Nou ja jongens, zei ik dus, jullie moeten allemaal het interview met Annemarie van Gaal lezen.

Nou, ze moeten natuurlijk helemaal niks.

Maar wat is het een bijzondere vrouw, dacht ik zelf. Succesvol onderneemster, ooit in Rusland met Derk Sauer, nu zelf met een uitgeverij. Haar eerste huwelijk mislukte. Haar tweede man kreeg een ernstige hersenbeschadiging. Haar huidige man heeft een zeldzame vorm van kanker.

Ze heeft ‘badkuipen vol gehuild’, zegt ze. , , Maar zelfbeklag daar kan ik niet tegen. Als je jezelf in de slachtofferrol plaatst heb je geen zin om aan je situatie te werken. Dat is funest voor zelfredzaamheid. Ik weet gewoon dat zelfbeklag het verkeerde pad is. Het zit in jou en helpt je niet gelukkig te worden.¬†Gelukkig worden, meer is er niet in het leven. Keuze is een voorwaarde voor geluk.”

(haar boodschap is overigens vooral dat vrouwen ervoor moeten zorgen dat ze financieel onafhankelijk zijn, maar daar gaat dit stukje niet over)

Average Rating: 4.5 out of 5 based on 236 user reviews.

Laat een reactie achter