Vriendin E was op bezoek en ik ging het een beetje gezellig maken door de kaarsen aan te steken. Daar denk ik altijd aan, alleen soms niet en altijd te laat. Maar goed, ik deed de keukenla open om de aansteker te pakken en toen bleek de la half zo vol als normaal.

Ik zocht en zocht en zei nogal paniekerig tegen E: ze heeft een briefje weggegooid!

De werkster is een opruimerige type dat van weggooien houdt. Het is wel eens voorgekomen dat de kinderen en ik s avonds onze tanden wilden poetsen en dat er geen tandpasta meer was. De halflege tube moest ik dan uit de vuilnisbak vissen.

Mijn dochter wilde een keer een proef doen met een rauw ei in azijn. Toen ze met een blij voorgevoel het hermetisch afgesloten bakje opende, bleek het ei verdwenen.  Wonderbaarlijk of niet, het was niet de uitkomst waar mijn dochter op had gehoopt.

Je mag nooit, nooit, nooit meer wat weggooien, zei ik tegen de werkster. Nooit meer. Als je vindt dat iets weggegooid moet worden dan leg  je het maar ergens neer.

Ik belde haar op en vroeg of ze het briefje had weggegooid. Dat had ze niet gedaan. Ze had het op de keukentafel gelegd die ik niet heb. Ik keek op de eetkamertafel en zag niets liggen. Ga nou maar meteen in de vuilniszak kijken, zei E.

Dus ik ging naar buiten, pakte de vuilniszak uit de container, trok plastic huishoudhandschoenen aan en vond het briefje. En E zag een strip nog goede pleisters, maar dat geheel terzijde.

Nu zit ik met een dilemma. Moet ik de werkster opzeggen? Dan heb ik geen schoonmaakster meer, en zij heeft (nog) minder inkomsten.

Aan verschillende mensen leg ik het probleem voor. Gelukkig komen ze allemaal met hetzelfde antwoord.

, , Wat staat er op dat briefje?”

Average Rating: 4.8 out of 5 based on 280 user reviews.

5 Reacties op “”

 1. Nynke Says:

  Nou?

 2. Job Says:

  Ik moet altijd flink opruimen als de werkster komt, maar dat is tot daar aan toe. Dat je eigendommen anders niet veilig zijn, is waanzin.
  Weg met die werkster. Dat ruimt pas lekker op!

 3. Ernie Says:

  Wat Nynke zegt…. 😉

 4. de niet (meer) werkende oma Says:

  Ha, ha, ik weet het; de code van je kluis…..

 5. Janet Says:

  gewoon. boodschappen.

Laat een reactie achter