Het is vast al wel twintig jaar geleden dat ik een boek van hem las. Ik vond het saai en vaag en niet erg mooi geschreven. Er lag een dun laagje overheen dat sommigen literatuur noemden, dat wist ik wel, maar begrijpen kon ik het niet.

Het studentenblad Propria Cures vroeg het jaarverslag op van het Letterenfonds en schrijft dat Joost Zwagerman – die van dat boek – vorig jaar een subsidie kreeg van 25.000 euro voor een dichtbundel en dit jaar 30.000 euro voor het schrijven van een roman.
Zwagerman verkocht vorig jaar zijn huis in Amsterdam-Zuid voor 1, 2 miljoen euro en kocht een nieuw huis in Haarlem voor 540.000 euro. En zijn vriendin werkt bij het Letterenfonds.

Inmiddels heeft Joost Zwagerman gereageerd op deze ‘laster en smaad’. , , Het is helemaal niet leuk om een werkbeurs aan te vragen hoor. Dat doe je alleen als je royalty’s zo laag zijn dat je niet van de pen kan leven”, is zijn reactie op HP/De Tijd online.

Mijn hart stroomt over van medelijden. Een schrijver die niet van de pen kan leven omdat geen hond zijn boeken wil lezen. Dat is een soort bakker die brood bakt dat niemand lekker vindt.
Lang leve het Letterenfonds.

Average Rating: 5 out of 5 based on 262 user reviews.

Laat een reactie achter