Op internet is ze niet te vinden als je haar naam googlet.
De straat waar ze woont komt wel snel in beeld.
Het is een arme wijk in Rotterdam, dat zie je zo. Met kleine flatjes, van 1 of 2 kamers.
Zo’n buurt waarvan je denkt: ik gun het iemand wel, dat hij of zij op een mooie dag zomaar ineens vijfhonderd euro op straat ziet liggen.

De dag voor de vakantie maakte ik geld over naar onze gezamenlijke rekening. In de haast of uit onnozelheid of laksheid of uit weet ik veel wat voor ongelooflijke domheid typte ik een cijfer verkeerd. De mij onbekende naam van deze rekeninghouder zal ook in beeld zijn gekomen, maar daar weet ik niets meer van.

De ING ging een brief naar de begunstigde sturen met de vraag om het geld terug te storten. Dat gebeurde niet. Vervolgens gaf de bank mij de gegevens van de rekeninghoudster. Ik stuurde haar een brief.

Die mevrouw die niet op internet voorkomt en die in een klein huisje woont in een van onze armste wijken is vast een alleenstaande moeder met een bijstandsuitkering, die je zo’n dag gunt dat ze zomaar vijfhonderd euro op straat ziet liggen.

Maar.
Ik wil.
Mijn geld.
Terug.

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 282 user reviews.

1 Reactie op “”

  1. Nilio37 Says:

    Is mij ook een keer gebeurd. Ik werd gebeld door iemand of ik mijn geld terug wilde. Die iemand was de beheerder van de boedel van degene op wiens rekening ik het gestort. Graag zei ik. Ivm noodzakelijke afwikkeling moest ik nog zes weken wachten maar toen kreeg ik het terug. Overigens is het ook mogelijk als je niet gebeld wordt om rechtsvordering in te stellen wegens onverschuldigde betaling. M.i. Zou dedbank daar bij kunnen helpen. Hoe dan ook, schrijf een brief, wellicht trekt dat de flatbewoner over de streep.

Laat een reactie achter