Aan de bar hadden ze het gehad over het vorige WK, toen ze in de rust zapten naar Veronica, waar het WK penalty schieten in lingerie werd uitgezonden. En over hoe mooi dat was geweest. Als je alleen of met andere mannen kon kijken, althans. Als je vrouw erbij was, dan was het helemaal niet leuk.

Ik lachte schaapachtig, precies zoals je moet doen als een man een onzinverhaal ophangt. Je moet mannen vooral in de waan laten dat het erg is dat ze kijken naar vrouwen in lingerie op tv. Anders denken ze later dat het ook niet erg is dat ze lingerie voor andere vrouwen kópen. Alsof er boven niet nog een prachtig, nauwelijks gedragen setje van La Perla in de kast ligt, wat jij allang niet meer past. Geef dát dan, dat is een stuk goedkoper.

Het WK penalty schieten in lingerie, dat is een slap aftreksel van de werkelijkheid zoals die zich voor onze ogen afspeelt. Het absolute hoogtepunt van de Champions Leaguefinale tussen Real Madrid en Atletico Madrid was toen Christiano Ronaldo zijn rake strafschop en de 4-1 vierde in ontbloot bovenlijf. Prachtige seconden lang konden we genieten van zijn geweldige torso. De stalen spieren keurig op een rijtje, waar de kracht van af spat, nee, straalt, nee, schittert als duizend schitterende zonnen.

Later bleek dat hij zijn goal zo had gevierd omdat de beelden nodig waren voor een film over zijn leven. De verontwaardiging daarover begrijp ik niet zo goed. Alsof dat iets afhaalt van de immense glans van zijn wonderschone lijf.

Ik begrijp sowieso niets van alle verontwaardiging die de Portugese aanvoerder oproept. Hij tovert met de bal. Is topscorer van Real Madrid en van de Champions League. Springt hoger dan de gemiddelde NBA-speler. Is gedreven en gedisciplineerd – het verhaal gaat dat hij drieduizend buikspieroefeningen per dag doet. Hij betaalde zeldzame behandelingen voor ernstig zieke kinderen. En hij is een bijzondere vader. Tijdens het vorige WK werd zijn zoon geboren. , , In afspraak met zijn moeder, wiens identiteit onbekend zal blijven, zal ik de volledige opvoeding en zorg voor mijn rekening nemen.’’

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.
Zelfs je naam is mooi.

Zijn hamstringblessure lijkt genezen, de peesontsteking in zijn knie is over. Nu maar hopen dat Ronaldo dit WK heel veel doelpunten heel feestelijk zal vieren – net als in de film.
Tot die tijd en tussendoor zoek ik op Youtube op ‘Ronaldo shirtless’.
Maar die filmpjes moet je alleen bekijken als je man niet thuis is.
Anders is het niet leuk.

(deze column stond op 13 juni in de regionale kranten van HDC Media)

Average Rating: 4.9 out of 5 based on 233 user reviews.

Laat een reactie achter